Blogi

kesä 4, 2024

Takaraivoon harhautui ajatus: “Palaisinko sittenkin yrittäjäksi?”

Olin ollut niin sanotusti palkkatöissä pian viisi vuotta, kun päähäni harhautui ajatus yrittäjyydestä – taas!

Olin toiminut yrittäjänä seitsemän vuotta ennen palkkatöihin lähtemistä ja olin ehtinyt sittemmin työstää mielessäni lyhyehkön yrittäjän urani onnistumiset ja epäonnistumiset.

Yllä oleva kuva on otettu tammikuun 2024 pakkasilla. Niiltä illoilta, kun mietin yrittäjyyttä ja sitä, mitä oikeastaan halusin elämälläni tehdä. Pohdin asiaa koirani kanssa, joka ei ollut asiasta oikein mitään mieltä.

Hyvä kuuntelija se kuitenkin, kuten kuvasta näkyy.

Päätöstä puolsivat yrittäjän vapaus ja hirveä halu tehdä asiat omalla tavallani, vastapuolella olivat tietenkin taloudellinen riski, oma jaksaminen ja ajatus siitä, että kaikki meneekin päin seiniä, toisin sanoen epäonnistumisen pelko. Lienee tuttua aika monelle ihmiselle tässä maailmassa.

Mitä kauemmin asiaa ajattelin, sitä kuumemmaksi sydämeni palo kävi. Onneksi laskelmat näyttivät järkeviltä niin silloin kuin nytkin ja sain antaa sydämen viedä ilman järjen vastaväitteitä.

Tosiasia oli ja on kuitenkin se, etten saa rauhaa, ellen kokeile yrittäjyyttä vielä kerran. Uskon 100 prosenttisesti ideaani, joten …

Yrittäjyys – here I come!

-Satu

Oi mikä ihana byrokratia!

“Eteenpäin”, sanoi mummo lumessa tai linnunpoika hietikolla